Tröttmössa

Trött det är vad man är idag. Jag har varit hos morfar sen klockan 6 imorse för husse och matte skulle till jobbet.
Sen har jag fått leka med Dezza för hon fick följa med på våran promenad :) Det var riktigt skojigt :)

Matte kom och hämtade mig vid 3 och då åkte vi hem och la oss på soffan för hon var också jättetrött. Husse han kom nyss hem, knappt så jag orkade gå upp ur soffan men jag gjorde det ändå eftersom jag blev så glad :)

Morfar skulle komma förbi och fika senare ikväll :)

Just det, sen hade dom ringt från veterinären idag sa matte, resultatet på mitt blodprov som dom tog sist för och kolla om rabiesvaccinet fungerat hade kommit tillbaka och allt var tipptopp :) så nu är det bara att skicka in alla vaccinationspapper så får jag mitt pass :) Inte för att jag bryr mig men det kan ju vara kul om jag får följa med husse och matte på semester nån gång :)




Natti natt för idag :P


Frågestund :)

Det var ett tag sen jag skrev något här på bloggen nu, och jag såg då att jag hade fått en massa frågor från en tjej som heter janina om hur vi amtaffs är så jag tänkte att jag skulle svara på dom bäst jag kan :)


" Hej! Jag blev tipsad av din kusin carro om att fråga dig om amstaff. Jag skrev detta på zoonen: Hej!

Tänkte vända mig till er som har/haft "AMSTAFF" och amstaffmixar, och fråga vad ni tycker om att äga dessa hundar??

Jag är väldigt sugen på en amstaff. Vad tycker ni är bra/dåligt med en amstaff?? Vore kul att höra era erfarenheter! =P

Ni får gärna berätta om era hundar har haft några hälsoproblem. Har hört att det förekommer hudproblem, HDproblem, ataxi?

Bra foder? Bra stimulans/aktivering? Vad brukar hanarna väga? runt 30 kg?

Fryser de lätt på vintern, behöver man kappa? Bra med barn har jag hört

Andra tips om dessa tuffingar/sötnosar?? "


Vad som är bra/dåligt med oss amstaffs?!
Ja jag kan inte säga något som är dåligt, visst kan en del hanhundar ha svårt för andra hanhundar men det är precis som med vilken annan ras helst.
Vi kan vara lite buffliga och hårdhänta i våra lekar så att leka med en liten hund är väl inget att rekomendera. likadant med väldigt små barn, vi kan råka knuffa omkull dem när vi vill hälsa, men det är ju inget illa menat.

Hälsoproblem vi kan ha?!
Hudproblem och allergier kan vara ganska vanligt hos oss amstaffs säger dom, men det är inget som mina amstaffs har lidit av, bara lite känslig mot gluten är Tyson (han får gaser)
Höftproblem är ju ganska vanligt men ska inte vara några problem om uppfädarna tar sitt ansvar och endast avlar på friska föräldrar så att det inte ärvs vidare höftproblem, gäller även armbågar och ataxi!

Foder?!
Vi amstaffs är väldigt glupska och ena riktiga gottegrisar så vi äter det mesta. helst godis och sånt gott som en hund kanske inte borde äta för mycket av, men får vi endast vårat foder så äter vi det med glädje.
Tyson får foder från Olivers petfood, Dom har endast naturliga saker i sin mat, högt protein innehåll, lågt fettinnehåll (om man väljer en sån sort) och mycket bra mineraler och vitaminer. Sen har dom även jättebra godis som bara är från rena animalistiska produkter (inte massa mjöl och liknande i det godiset jag köper)

Stimulans/aktivering?!
Amstaffs älskar att jobba både med huvudet och kroppsligt.
Tyson älskar att spåra för då får han verkligen använda sitt huvud + att det finns alltid en god belöning i slutet av spåret :)
Rent fysiskt så ÄLSKAR han att spela tennis, det vill säga att man skjuter iväg bollen och han springer och hämtar den. Det är hans absolut favorit, inte ens godis duger när tennisracket åker fram :)

Vad hanarna brukar väga?!
Det är nog väldigt individuellt, Tyson väger 34kg just nu men han är kastrerad så då brukar dom gå upp lite mer i vikt. Men när han under sommaren är i toppform så väger han runt 32kg, och då är det muskler :)
Så man kan väl säga at en hane ska väga runt 30-35kg om den är normalstor i höjd och längd.

Fryser lätt på vintern?!
Inte så värst skulle jag säga om det endast är kallt, men blåser det och snöar så visst tycker dom att det är skönt med ett täcke eller tröja.
Tyson är inte den som bangar att gå ut bara för att det är kallt, han tycker snarare att det är "äckligt" när det är blött och geggigt ute då han blir blöt om tassarna, men även det är väl väldigt individuellt.
Sen om det är väldigt kallt ute så kan dom få ishälta, det vill säga att det fryser fast snö mellan trampdynorna.

Bra med barn?!
Visst om dom får vistas med barn från det att dom är unga :) Dom är ju så tåliga så dom klarar av barn som klappar hårt o.s.v. men vissa kan även bli lite skrämda av allt för små barn, något att tänka på.






Ja det var väl svar på alla frågor tror jag :)


Hoppas att dom var tillräckliga :)




RSS 2.0